tisdag 16 februari 2010

Ännu en billig och enkel lösning

Det var inte bara barnens lilla krypin som behövde piffas upp i vårt sommarhus. Vi ville även känna oss hemma i vårt eget sovrum. Därför satte vi igång där så fort barnens rum blivit bobart. Vi möblerade om, tog bort möbler, ställde in möbler, bytta ut grundfärger och tog fram detaljer.

Ett av hörnen innan vi började

Samma hörn efter omorganisationen. Vi har här flyttat på sängen och ställt in den i hörnet där hyllan stod. Hyllan minskade vi ner då den tog allt för stor plats i rummet. Vi behöll endast två sektioner som var mer än nog för oss att använda. Färgerna var fortfarande de samma efter denna justering. Samma gardiner, samma överkast.

Här är väggen som vätter in till barnens lilla krypin. Här stod sängen förut med gaveln mot skorstenstocken. Sängen stod rakt ut i rummet och blockerade så man fick ta en stor omväg när man gick till barnens rum eller till garderoben.

När sängen försvann blev det en stor öppen plats som gjorde barnens rum mer tillgängligt. Vi tog stolarna och bordet som stått vid fönstret tidigare och gjorde platsen vid skorstensstocken till ett trevligt avkopplande ställe där vi kunde avnjuta vårt chai efter att barnen gått och lagt sig.

Inzoomning på detaljer. Detta vackra klocksmycke fann vi bland de olika sakerna, den tyckte jag prydde sin plats på den gamla härliga svenska sommarduken.

Här är hörnet med dörren in till rummet. Här ser man den stora hyllan som tog upp en hel vägg, samma hylla som jag tidigare nämnt att vi avdelade och endast använde två sektioner ifrån när rummet blev klart.

Här tog vi och ställde in den gröna härliga gamla byrån som vi fann inne i barnens rum när vi rensade där.

inzoomning:
Ett härligt keramikäpple och en tavla av en krokodil gick i samma färg som byrån, lite murrigare på sina ställen men det bröt vackert mot träets gröna kulör.

Ännu mer inzooming på äpplet. Detta äpple blev jag allt lite kär i tror jag, det är väldigt läckert, det är svårt att få fram exakt hur härligt det här på bild.

Då vi kände att vi hade hittat en härlig grön färg som tema i byrån och tavlan så ville vi fortsätta med detta. Därför hittade vi några fina gardiner som gick i samma tema som vi snabbt bytte ut de blåa mot.

Två gardinhängen fick finna sin plats vid huvudändan av sängen. Överkastet och kuddarna fick fortsätta vara blå, någonstans måste man dra en gräns för budget och inspiration. Det matchar ju min sminkväska i alla fall.

Sen var det ju bara ett problem kvar:
var skulle man göra av allt som inte fick bo kvar i rummet längre?

Inga kommentarer: