tisdag 22 september 2009

Dyr reklamtidning

Som redan framgått i den här bloggen har jag ett väldigt litet kök och jag har drömmar om att skaffa mig ett större och mer praktiskt kök. Därför är det inte så konstigt att jag, när jag står i en allt för lång kassakö, råkar snappa åt mig en inredningstidning med kök som dragplåster.

Denna tidning köpte jag för några dagar sedan och besvikelsen var total. Tidningen kostade mig 49 kronor och hade 164 sidor. Utav dessa 164 sidor var 62 ren och skär reklam, likt sidorna man kan se på denna bild:


Nu är det inte medräknat alla dessa reportage som kunde välla ut över tre till fyra sidor vardera "titta här vad vi har köpt och var och för hur mycket" som i mina ögon också är ren och skär reklam. Åtminstone så sponsrar man affärerna rejält och jag har en stark känsla av att tidningen får in pengar av de olika affärerna för att göra reportagen.

Jag gjorde en liten uträkning när jag tittade igenom tidningen och kom fram till att 62 sidor reklam utgör 37% av hela tidningen. Med en snabb uträkning av detta kan man snabbt se att jag har betalat 18 kronor för ren och skär reklam!

Jag måste säga att jag känner mig lurad! Då tycker jag att det är bättre när IKEA-katalogen eller Balinglövs kökskatalog dimper ner i brevlådan för de hymlar inte med att de är reklamkataloger och dessutom är de gratis.

Någon kan säkert tycka att jag är ett riktigt surkart men jag måste få tala om att jag var riktigt besviken över denna otroligt dyra reklamtidning som borde kunnat göras till så väldigt mycket mer för alla de pengar som de kammar in, bara genom det höga priset för tidningen!

onsdag 9 september 2009

En ny familjemedlem på toaletten

I det första inlägget berättade jag om vår lite annorledes inredda toalett. I går fick detta rum en ny familjemedlem, nämligen ett omklädningsrum för damer.

Detta gamla skåp är en av de minnesmärkena jag tog med mig från mitt barndomshem. Det hängde inne i en skrubb på vinden under hela min uppväxttid och tillhör verkligen huset i mina ögon. Eftersom skåpet används till vissa speciella saker för just kvinnor, alltså mig än så länge, tycker jag det är lite roligt att den får kallas för omklädningsrum för damer. Ni kan ju alla gissa vad det är för kvinnliga saker som förvaras i detta skåp.

Lägg märke till hur gammal spegeln är, den borde bytas ut men på något sätt känns det som om skåpet förlorar sin charm då. Förövrigt så kan ni säkert se vad som speglar sig, känner ni igen dom, ytterligare en gång.