måndag 17 augusti 2009

Säng blir soffa

Dottern fick en gammal robust växasäng för några år sedan. Hon har nu för ett tag sedan flyttat till en inbyggd våningssäng och använder inte växasängen så ofta. Vi tänkte då lägga ut sängen på blocket men kom på att dottern saknar något att sitta i när hon tittar på barbapappa eller någon annan gammal hederlig tecknad barnfilm. Oftast brukade hon hamna i sin gamla säng vid de tillfällena. Därför kom vi på att vi skulle göra en soffa av hennes gamla säng.

Här kan man se orginalet, det vi utgick ifrån för att skapa en skön sittmöbel.


Det krävdes en del oljud och sågspånsdamm för att få till det.

Detta blev resultatet av allt slit som maken la ner.

Vi hittade billiga lite roliga kuddar på IKEA med blommönster, något som dottern var väldigt nöjd över. Filten till dynan har en fin röd färg som även återfinns i kuddarna. Även färgen på stommen återfinns i kuddarna. Vi valde att inte måla om eller göra något finslip på stommen i dagsläget eftersom dottern fortfarande är i en ombytlig och slitig ålder så det skulle bara kräva mer jobb om några år. Dessutom är ryggstödet igentligen lite för lågt, något som vi tänker ordna senare, tillsammans med färgen, men i dagsläget är soffan helt perfekt för vår lilla fyraåring.

Hela arbetet kostade ungefär 294 kronor, och då var det endast kuddar och filt som kostade, resten kostade endast i muskelkraft.

onsdag 12 augusti 2009

Häftig hylla

En hylla gjord av något gammalt är oftast vackrare än en enkel ikeahylla.
Den här hyllan hittade jag hemma hos en väninna och fastnade direkt. Den är enkel och vacker. Om man hittar något gammalt och snyggt, varför inte använda den till något som inte är förväntat av saken, men ändå är funktionsdugligt.
Jag gillade det här!